Työkalusalkku
Digityökalupakki on kokoelma hyödyllisiä linkkejä, materiaaleja ja muita hankkeita, jotka on suunniteltu auttamaan digitaalisen työympäristön kehittämisessä ja tehostamisessa. Olipa kyseessä digitaalisen myynnin parantaminen, työprosessien optimointi tai työhyvinvoinnin edistäminen, täältä löydätte kaiken tarvittavan.
Digitaitojen kehittäminen ja työkalut
Digiportaat
Kaksivuotinen Digiportaat – asiakaslähtöisempää digitaalista liiketoimintaa hanke on tarkoitettu eteläsavolaisille yrityksille, jotka haluavat oppia ja kehittää taitoja, joita tämän päivän digitaalisessa liiketoiminnassa menestyminen edellyttää.
Digihyöty
Yrittäjän digitieto -sivusto perustuu tutkittuun tietoon ja sen ovat koonneet digitalisaation, työhyvinvoinnin, työelämän ja yrityskehittämisen asiantuntijat Työterveyslaitoksesta, TTS Työtehoseurasta ja TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:stä.
Opas on tuotettu osana DigiHyöty-hanketta, joka saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta.
InPromptu
Digitaidot ovat tämän päivän kansalaistaitoja ja tietotekniikan käyttötaitoja tarvitaan lähes kaikilla elämänalueilla. InPromptu-hankkeessa edistimme tieto- ja viestintäteknistä perusosaamista.
DigiPaikka
Valtakunnallinen DigiPaikka -hanke edistää mikro- ja PK-yrityksien työntekijöiden ja yritysten digitaalista osaamista paikkariippumattoman työn yleistyessä enenevissä määrin kaikilla toimialoilla.
Digituen materiaalipankki
Ota käyttöösi digituen laadukkaat materiaalit!
Apunasi ovat digitukitoimijoiden tuottamat hyvä ja laadukkaat materiaalit, jotka on tarkoitettu digituen antamisen ja kehittämisen tueksi.
DigiTikkaat
DigiTikkaat-hankkeen päätavoitteena oli edistää digitaalisten työelämätaitojen kehittymistä kolmessa erityyppisiä tarpeita omaavassa kohderyhmässä: itsensä työllistäjät, ikääntyvät työnhakijat ja nuoret, jotka ovat valmistuneet tai valmistumassa ammatillisesta oppilaitoksesta. Hankkeen aikana kohderyhmille järjestettiin maksuttomia koulututuksia digitaitojen kehittämiseksi.
Digiosaava
DigiTikkaat-hankkeen päätavoitteena oli edistää digitaalisten työelämätaitojen kehittymistä kolmessa erityyppisiä tarpeita omaavassa kohderyhmässä: itsensä työllistäjät, ikääntyvät työnhakijat ja nuoret, jotka ovat valmistuneet tai valmistumassa ammatillisesta oppilaitoksesta. Hankkeen aikana kohderyhmille järjestettiin maksuttomia koulututuksia digitaitojen kehittämiseksi.
Digiraivaajat
Hankkeessa toteutetaan koulutuskokonaisuuksia, joiden avulla yritysten työntekijät ”digiraivaajat” ja johto yhdessä etsivät liiketoiminnan merkittävämpiä kehityskohteita prosessiajattelua ja digitalisaation mahdollisuuksia hyödyntämällä.
Digiraivaajille tarjotaan koulutusta seuraavista kokonaisuuksista:
- Liiketoimintaprosessit ja prosessiajattelu
- Ohjelmistorobotiikan (RPA) ja toiminnanohjausjärjestelmien (ERP) mahdollisuudet
- Muutosjohtaminen ja projektinohjauksen menetelmät
Digitaalinen myynti ja asiakkuuksien hallinta
DEMS
In today’s rapidly evolving business landscape, the mastery of digital skills is crucial. The DEMS Project is dedicated to popularizing digital marketing and equipping business educators with the tools necessary to impart these essential skills to their students.
Available in five languages!
English, Finnish, Dutch, Polish and Portuguese
Digiportaat
Kaksivuotinen Digiportaat – asiakaslähtöisempää digitaalista liiketoimintaa hanke on tarkoitettu eteläsavolaisille yrityksille, jotka haluavat oppia ja kehittää taitoja, joita tämän päivän digitaalisessa liiketoiminnassa menestyminen edellyttää.
Verkko
VERKKO-projektin tavoitteena on auttaa koronasta kärsineitä varsinaissuomalaisia yrityksiä selviytymään pandemian luomista haasteista sekä löytämään uutta virtaa lamaannuttavan jakson jälkeen. Hankkeen ytimessä on uusien, kestävämpien liiketoimintaratkaisujen tukeminen yrittäjien osaamista kehittämällä.
Työhyvinvoinnin kehittäminen ja menetelmät
Työhyvinvoinnin portaat
Työhyvinvoinnin portaat -työkirja on tarkoitettu oman henkilökohtaisen ja työyhteisön työhyvinvoinnin suunnitelmalliseen kehittämiseen. Ensin tehdään nykytilan arviointi, tunnistetaan hyvinvoinnin esteet ja vahvistajat ja lopuksi laaditaan tavoitteet ja toimintasuunnitelma Työhyvinvoinnin portaat -mallin mukaisesti.
Työhyvinvoinnin portaat -malli on väline työhyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen, kestävään kehittämiseen. Perustana ovat ihmisen perustarpeet: psyko-fysiologiset perustarpeet, turvallisuuden tarve, liittymisen tarve, arvostuksen tarve ja itsensä toteuttamisen tarve. Hyvinvoinnin edellytyksenä on, että nämä tarpeet tyydyttyvät työssä ja elämässä.
EntreFox
EntreFoxissa tuotettu Kehityspolku koostuu neljästä osa-alueesta: ajanhallinnan, osaamisen ja terveyskunnon teemoista sekä teemat kokoavasta kehityskeskustelusta. Teemavalinnat on tehty yrittäjien kanssa käytyjen keskustelujen ja hankkeen palveluista kertyneiden kokemusten perusteella. Keskusteluissa on noussut esiin muun muassa tarvetta pysähtyä pohtimaan oman osaamisen tasoa ja mahdollisia kehityskohteita, kuten myös omaa jaksamista ja hyvinvointia.
Kehityspolku antaa työkaluja, vinkkejä ja ratkaisuja oman osaamisen, ajanhallinnan ja hyvinvoinnin seuraamiseen ja kehittämiseen.
Digikyvykäs
Hankkeessa etsitään keinoja kuinka pk-yritykset voisivat paremmin huomioida ihmisten ominaisuuksia ja kyvykkyyksiä hyödynnettäessä uusi teknologioita. Tavoitteena on tehostaa teknologioiden hyödyntämistä samalla huomioiden niiden turvallisen ja sujuvan käytön. Hanke toteutetaan valtakunnallisesti, erityisesti huomioiden teollisuuden, tuotannon ja logistiikan sektorit.
Työhyvinvoinnin kartta
Työhyvinvointi on monitieteinen alue ja sitä tutkitaan eri tieteenalojen mm. psykologian, sosiaalipsykologian, sosiologian, terveystieteiden sekä kauppatieteiden näkökulmista. Tässä esitetty kartta perustuu aihepiiristä tehtyyn tutkimukseen.
KETTERÄ
KETTERÄ – Työhyvinvoinnin, osaamisen ja työurien muutoskyvykkyyttä mikro- ja pk-yrityksille hanke tukee Etelä-Karjalan yrityksiä.
Työhyvinvoinnin, osaamisen ja työurien kehittäminen edellyttävät näihin liittyvien tarpeiden säännöllistä seurantaa ja ennakointia. Työelämän muutos ja viime vuosien kriisit ovat vaatineet yrityksiltä muutoskyvykkyyttä. Ennen muutosta ja myllerryksen keskelläkin on tärkeää pysähtyä säännöllisesti pohtimaan ja arvioimaan, millaisia työhyvinvoinnin, osaamisen ja työurien seurannan ja kehittämisen työkaluja yrityksillä on jo käytössä, miten nämä työkalut vastaavat yrityksen tarpeisiin sekä millaista tietoa nämä työkalut tarjoavat johtamisen tueksi – myös muutostilanteissa.